miércoles, 28 de mayo de 2008

Els vídeos en l’àmbit de l’educació (educlip)


Després d’haver experimentat l'edició d'un vídeo amb el programa Pinnacle Studio, vam comentar a classe, el vídeo en l’educació.
Podríem dir que l’objectiu principal dels vídeos en l’educació és el de predisposar emocionalment a l’alumne/a per tal de transmetre-li valors.
Aquest tipus de vídeos no són del tot informatius, sinó que, més aviat, funcionen com a instrument motivador pels alumnes.
De fet, la tasca d’aquest tipus de vídeos és ensenyar-nos una historieta i nosaltres, a partir d’aquesta, desenvolupem la nostra reflexió. És a dir, que la imatge ens transmet una sèrie d’emocions, i aquestes emocions, amb l’ajuda de la nostra reflexió, fan que arribem a unes idees i conclusions concretes.
Durant el curs hem anat treballant el llibre “Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació” de J. Cabero. En un dels apartats del llibre, l’autor ens parla de com podem utilitzar el vídeo en l’àmbit educatiu, donant-nos idees útils tan pels alumnes com pels docents. Tot i així, Cabero li dona especial importància a un dels fets que ens proposa, que és el del vídeo com a instrument de coneixement. Diu que és important que els alumnes siguin els protagonistes del vídeo perquè aquests aprendran més fent-lo que veient-lo. D’aquesta manera es faran seus els coneixements, ja que els hauran experimentat.

No hay comentarios: